+40 726 700 810 info@somaclinic.ro

Liposucție, Dietă și sport

May 6, 2022

În spațiul public au apărut multe povești despre liposucție. Am hotărât să eliminăm așteptările false despre această procedură și să vorbim sincer, în pași, despre corpul nostru, ce se întâmplă cu el și ce trebuie să facem pentru a avea cele mai bune rezultate în urma intervenție de lipoaspirație.

Ce este liposucția / lipoaspirația? 

Liposucția este cea mai populară intervenție estetică. Este minim-invazivă și se realizează adesea sub anestezie locală. Procedura durează între 1 și 3 ore, în funcție de cantitatea de grăsime eliminată. 

n timpul operației, medicul chirurg va face incizii fine pentru a putea introduce canule conectate la un aspirator. Grăsimea este absorbită prin acele canule. De regulă se pot extrage maxim 10 litri de grăsime. Cantitatea este hotărâtă împreună cu pacientul, în funcție de greutatea acestuia și de istoricul medical. 

Această procedură nu se poate efectua în cazul pacienților care suferă de diabet sau boli cardiovasculare. 

Înainte de orice operație, se vor efectua o serie de analize pentru a se stabili varianta cea mai eficientă pentru fiecare pacient.

Mit: Liposucția este o procedură chirurgicală adresată persoanelor obeze.

Adevăr: Liposcuția este o procedură chirurgicală adresată persoanelor care au rămas cu un exces de grăsime după ce au încercat diete și au făcut sport.

Poți să ai un stil de viață sănătos, să mănânci fără să faci excese, să mergi la sală și totuși să nu reușești să elimini acea grăsime care se depune fix acolo unde nu vrei.

În cazul persoanelor obeze, dacă se extrag aproximativ 10 litri de grăsime, liposucția nu o să ajute prea mult atâta timp cât nu se ține și o dietă concomitent și un program riguros la sală. 

Liposuctie - dieta - sport

Citește articlul întreg pe Soma Clinic sau mai multe detalii despre liposucție pe pagina principală.

Unde mă găsești?

Soma Clinic

Str. Locotenent Av. Iuliu Tetrat Nr.1,
Etaj 3, București, Sector 1

Email: info@somaclinic.ro
Telefon: +40 726 700 810